Volledig scherm
PREMIUM
Laurens ten Dam. © Marco Okhuizen

Wie was de kamergenoot van Rohan Dennis?

ColumnTijdens deze Tour de France schrijft wielrenner Laurens ten Dam elke zaterdag een column. Vandaag over kamergenoten tijdens een grote ronde: ,,Als de sfeer op de kamer klote is, gaat dat ten koste van je moraal. En dus je prestaties.” 

Tijdens mijn eerste Tour de France lag ik met open mond te kijken hoe de anders zo rustige Denis Mensjov met grof geweld een onwillige airconditioning te lijf ging. Over het algemeen was Denis een prima kerel, we hadden een gedeelde liefde voor stroopwafels, alleen de airconditioning mocht niet aan van hem. Hij was bang dat hij er ziek van werd. En dus heb ik menig nacht in een sauna doorgebracht. Koud douchen was de enige remedie.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’