Volledig scherm
PREMIUM
Het Gelders Orkest en Eric Corton in Stadstheater Arnhem in 2016. © gratis

Eric Corton onderzoekt aan de hand van Beethoven hoe ouder worden klinkt

interviewHoe klinkt ouder worden? Wie een antwoord wil op deze vraag, kan donderdagavond naar Musis in Arnhem of vrijdag naar De Vereeniging in Nijmegen, waar presentator en wit besikte vijftiger Eric Corton aan de hand van muziek van Beethoven dit universele onderwerp te lijf gaat. 

Hij onderzoekt, samen met Het Gelders Orkest, het verschil tussen de jonge en oude Beethoven.

Hoe ontstaat zo'n samenwerking met Het Gelders Orkest?
,,Jaren geleden heb ik een eerste avond gedaan met het Noord Nederlands Orkest, over filmmuziek. Als acteur en muziekliefhebber had ik daar vast wat over te vertellen, dachten ze. Dat bleek een succes en dat praatte zich rond. Ik heb toen ook met Het Gelders Orkest (HGO, red.) een aantal zomerconcerten met filmmuziek gedaan.

Dat beviel goed. Ik ben dol op leuke mensen en daarvan zitten er een hoop in dit orkest. Ze zijn ontspannen en fijn om mee te werken. Dat vroeg dus om meer.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.