1. Koningin Máxima wordt tijdens werkbezoek in UMC Utrecht bijgepraat over inhalen van zorg
  PREMIUM

  Koningin Máxima wordt tijdens werkbezoek in UMC Utrecht bijgepraat over inhalen van zorg

  Koningin Máxima bezocht vanmiddag het UMC Utrecht, waar ze werd bijgepraat over de plannen om de uitgestelde zorg in te halen. Door de coronacrisis zijn behandelingen en operaties uitgesteld en moeten veel patiënten wachten. De koningin sprak met onder andere patiënten en zorgprofessionals over hun wensen en zorgen. „De inhaalzorg wordt een uitdaging. En de uitdaging wordt daar een goede oplossing voor te vinden.”
 2. Zo zag het leven van drugsverslaafde Kid eruit: 'Hij was aandoenlijk, maar ook intimiderend’
  PREMIUM

  Zo zag het leven van drugsver­slaaf­de Kid eruit: 'Hij was aandoen­lijk, maar ook intimide­rend’

  Hij was het ene moment charmant en aandoenlijk, het andere moment agressief en intimiderend. Fotograaf Rob Hornstra woonde jarenlang in de Utrechtse volksbuurt Ondiep naast zijn drugsverslaafde buurman Kid. Hornstra fotografeerde Kid, op goede en slechte dagen, hielp hem met zijn post of bracht hem naar de rechtbank, als dat nodig was. Inmiddels is Kid overleden en wordt zijn huis bijna gesloopt. Voor het zover is, is Kids turbulente leven te zien in zijn voormalige thuis.
 1. Man (24) vindt gereedschap in oude jas en probeert navigatiesysteem te stelen: ‘Ik had een terugvalletje’
  PREMIUM

  Man (24) vindt gereed­schap in oude jas en probeert navigatie­sys­teem te stelen: ‘Ik had een terugvalle­tje’

  Voor een 24-jarige man is de verleiding vorig jaar te groot als hij ‘s nachts langs een geparkeerde auto in Utrecht fietst. De ervaren autokraker uit Vleuten, die in de stromende regen een boodschap ging doen, voelt dat er inbraakgereedschap in zijn oude jas zit en tikt de autoruit in. Nog voor hij ook maar probeert het waardevolle navigatiesysteem te stelen, slaat hij op de vlucht.
 2. Gerard leek een beetje op Louis van Gaal: hij hield niet van tegenspraak
  PREMIUM
  VAN WIEG TOT GRAF

  Gerard leek een beetje op Louis van Gaal: hij hield niet van tegen­spraak

  In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het verhaal achter een familiebericht. Deze keer het levensverhaal van Gerard Grasmaijer 1941 - 2021. Eigenlijk leek de ambitieuze Gerard wel een beetje op Louis van Gaal. Hij verwachtte dat er altijd naar hem geluisterd werd en hield niet van tegenspraak. Ook kon hij erg driftig zijn. Maar hij had vaak gelijk en genoeg mensen om hem heen, die hem een aimabele man vonden.