Volledig scherm
De twee verdachte jongens zitten vast. © Shutterstock

16-jarigen gepakt na overval in Leersum

De politie heeft gisteren twee 16-jarige jongens uit Maarsbergen aangehouden. Ze worden verdacht van een overval op een winkel in Leersum.

De minderjarige verdachten zouden op 4 januari de overval hebben gepleegd op een winkel in de Honingstraat. Om welk filiaal het gaat is niet duidelijk. Na het incident startte de recherche een onderzoek. 

Het duo kwam die dag rond 18.00 uur de winkel binnen en bedreigde het personeel met een steekwapen. Ze eisten geld en sigaretten. 

Toen de twee de gewenste buit binnen hadden, gingen ze er vandoor. De verdachten zitten op dit moment vast. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Hij verrees de afgelopen dagen al in de Catharijnesingel pal tegenover TivoliVredenburg, maar vanavond wordt de plastic walvis Skycraper pas officieel onthuld. Dit gebeurt om 17.30 uur door locoburgemeester Victor Everhardt. Rondom de onthulling worden in TivoliVreden ook een aantal korte presentaties gegeven, onder andere door Jason Klimoski, de New Yorkse architect die Skyscraper bedacht. De elf meter lange walvis moet aandacht vragen voor de plastic soep in de oceanen. De kratten en jerrycans waarvan Skyscraper is gemaakt zijn gevonden op de stranden van Hawaï, New York en België. De walvis is de komende zes maanden nog te zien in Utrecht.