Een elektrisch fornuis.
Volledig scherm
Een elektrisch fornuis. © ANP

320 huishoudens in Overvecht moeten elektrisch koken en waarom iedereen dat wel prima vindt

Utrecht is de eerste gemeente die bewoners ‘gedwongen’ van het aardgas afsluit. Het gaat om 320 huurwoningen in de wijk Overvecht-Noord. Naar verwachting besparen de bewoners het eerste jaar zo’n 150 euro en daarna jaarlijks gemiddeld 200 euro op hun energierekening.

 1. Didi uit Overvecht ziet de koning voor haar neus staan in ‘haar straat’ en deelt klacht over zonnepanelen
  PREMIUM

  Didi uit Overvecht ziet de koning voor haar neus staan in ‘haar straat’ en deelt klacht over zonnepane­len

  Overvecht-Noord is één van de eerste wijken in Utrecht die volledig van het gas af moet. Koning Willem-Alexander en minister De Jonge kwamen daarom vandaag op bezoek in de ‘proeftuin’ en spraken met bewoners. Want hoe verduurzaam je, in een wijk waar veel mensen wel iets anders aan hun hoofd hebben? ,,Door al die zonnepanelen kan ik niet meer gezellig de straat op gluren.’’
 2. LIVE KNVB Beker | Eerste basisplaats Sven Mijnans bij AZ tegen FC Utrecht, verder geen verrassingen

  LIVE KNVB Beker | Eerste basis­plaats Sven Mijnans bij AZ tegen FC Utrecht, verder geen verrassin­gen

  AZ en FC Utrecht treffen elkaar vanavond in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker, nog geen twee weken na het ongekende spektakelstuk met tien goals (5-5) in de eredivisie. De aftrap in het AFAS Stadion in Alkmaar is om 18.45 uur. Beide clubs weten wat het is om het bekertoernooi te winnen: AZ deed het vier keer (1978, 1981, 1982 en 2013), FC Utrecht drie keer (1985, 2003 en 2004). Wordt het weer een doelpuntenfestijn? Volg de ontwikkelingen van dit duel in ons liveblog.