Ledig Erf Utrecht
Volledig scherm
Ledig Erf Utrecht © Foto: indebuurt Utrecht

7 x superleuke dingen die je dit weekend kunt doen in Utrecht

indebuurtWat ga jij doen dit weekend ? Wordt het een feestje? Ga je winkelen? Of wil je een concertje pakken? Wat het ook is, je hoeft je in het weekend van 20 tot en met 22 september niet te vervelen in Utrecht, want er is genoeg te doen. Wij zetten zeven leuke dingen om te doen voor je op een rijtje.

Stille Disco

Zo af en toe uit je plaat gaan in een doodnormale kroeg is leuk, maar dansen in een silent disco is nog véél leuker. In EKKO vind je vanavond - vrijdag 20 september -zo’n stille disco. Het idee is heel simpel: iedereen draagt een koptelefoon waar je de muziek van jouw voorkeur door hoort (je kunt uit verschillende kanalen kiezen) en dan mogen de voetjes van de vloer. Vergeet ook niet af en toe om je koptelefoon af te zetten; kun je lachen. De silent disco begint om 23.00 uur en een kaartje kost €11,-.

Lichtjesavond bij Slot Zuylen

Wij zwijmelen helemaal weg bij het idee: lichtjesavond bij Slot Zuylen. Slot Zuylen is zaterdagavond 21 september mooi verlicht en je kunt er binnenkijken zonder gids. En dat is bijzonder, want normaal kan dat niet. Overdag al een prachtige plek om te bezoeken, maar ’s avonds is het natuurlijk helemaal of je in een sprookje zit. De lichtjesavond is tussen 19.30 en 22.00 uur. Entree kost €8,50 voor volwassenen en €4,50 voor kinderen. Meer info vind je hier.

Wooninspiratie opsnuiven

Ga je bouwen, verbouwen of verhuizen? Dan mag je Beurs Eigen Huis zeker niet missen. Speciaal voor dit evenement staat de Utrechtse Jaarbeurs op 21, 22 en 23 september volledig in het teken van wonen. Tijdens de beurs vind je meer dan 250 stands van specialisten die jou graag helpen bij het realiseren van je droomhuis! Meer info vind je hier.

Appels en peren plukken

Bij Landgoedwinkel De Groene Ham in Vleuten mag je komende zaterdag 21 september appels en peren komen plukken in de fruitgaard. Kinderen kunnen zelf hun appel schillen met de appelschilmachine en er staat een groot springkussen. Na het plukken is er voor iedereen op het terras in de boomgaard een gratis kopje koffie.

Je bent vanaf 10.00 uur ‘s ochtends welkom. De toegang is gratis, maar je betaalt wel voor de appels en peren die je meeneemt. Hier lees je meer.

Héél veel leuks op het Snorfestival

Het Snorfestival is een speeltuin voor alle leeftijden waarbij je van alles kunt zien, horen, leren, proeven en doen. Je kunt er - houd je vast - ukulele spelen, apiermozaïeken, zeefdrukken, magische trucs leren, cadeaus scoren, vintage op de kop tikken en ja..., wat eigenlijk niet?!

Je vindt Snorfestival op zaterdag 22 september van 12.00 tot 17.00 uur in De Nijverheid en een ticket kost €3,50.

Syrische avond bij Café Averechts

Zondag 22 september organiseert Café Averechts een avond die helemaal in het teken staat van de Syrische keuken. Voor €12,50 serveren ze er een vegetarisch, Syrisch driegangendiner. Vanaf 17.30 uur mag je aanschuiven en meer info vind je hier.

Je weekend afsluiten bij Domkop

Tsja en dan is het opeens zondagavond. Of dat betekent dat je weekend erop zit? Niet als je naar Domkop gaat. Daar zingt en speelt singer-songwriter Martin B. Kaufmann vanaf 19.00 uur fijne covers van Bob Dylan, Johnny Cash en Leonard Cohen. Meer info vind je hier.