Volledig scherm
Deze bushalte in Zuilen verdwijnt volgens de nieuwe dienstregeling. © Google Streetview

900 handtekeningen tegen opheffen lijn 4 door Zuilense Schaakwijk

Het actiecomité Buslijn4Zuilen heeft bijna 900 handtekeningen opgehaald om te voorkomen dat buslijn 4 door Zuilen wordt opgeheven. Donderdag worden de handtekeningen aangeboden aan het provinciebestuur.

Gedeputeerde Arne Schaddelee ontvangt de handtekeningen donderdag. De bewoners protesteren tegen het verplaatsen van buslijn 4. De route gaat nu nog over de Prinses Irenelaan, maar de haltes verdwijnen daar. In de nieuwe dienstregeling stopt de bus, die dan lijn 7 is, op de Prins Bernhardlaan. Buurtbewoners moeten verder lopen om bij haltes te komen. Het actiecomité benadrukt dat vooral ouderen de dupe worden van de wijzigingen in de dienstregeling, die op 15 december ingaat. 

Ook de Wijkraad Noordwest is fel tegen het plan. De raad vreest dat Zuilen minder goed bereikbaar is en dat dat vooral kwetsbare groepen treft. Hele delen van Schaakwijk worden niet meer met de bus bediend, zeggen de boze Zuilenaren.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.