De eigenaren van de Utrechtse Oproer Brouwerij hebben het streefbedrag van de crowdfundingsactie voor een gloednieuw biercafé gehaald. In januari ging hun eerdere café in vlammen op.
Volledig scherm
De eigenaren van de Utrechtse Oproer Brouwerij hebben het streefbedrag van de crowdfundingsactie voor een gloednieuw biercafé gehaald. In januari ging hun eerdere café in vlammen op. © Oproer Brouwerij

Afgebrand biercafé Oproer haalt 375.000 euro binnen voor nieuwe zaak: ‘Het laatste stuk was spannend’

Mark Strooker en Bart-Jan Hoeijmakers van de Utrechtse brouwerij Oproer zagen hun café in januari, bij de grote brand in het CAB-gebouw, in vlammen opgaan. Nu gloort er licht aan de horizon: het duo haalde 375.000 euro op met een crowdfundingsactie en opent over een paar maanden een gloednieuw café in Overvecht.

  1. Biercafé Oproer herrijst uit de as, maar dan in Overvecht: ‘De brand heeft ons een boost gegeven’
    PREMIUM

    Biercafé Oproer herrijst uit de as, maar dan in Overvecht: ‘De brand heeft ons een boost gegeven’

    Je volledige café zien opgaan in een allesverwoestende brand, nét nadat je - vanwege corona - al het personeel hebt moeten laten gaan. Het was een crisisjaar voor Mark Strooker en Bart-Jan Hoeijmakers van de Utrechtse brouwerij Oproer, en dat is nog zacht uitgedrukt. Nu gloort er licht aan de horizon: het brouwersduo hoopt het voorheen succesvolle biercafé eind dit jaar te heropenen in Overvecht. Daarvoor is nog één ding nodig: 300.000 euro.