Een tijd geleden werd in Overberg een drugslab gevonden, dat door de politie in tientallen vrachtwagens werd afgevoerd. Donderdag vond de politie in Overberg weer een een loods met drugs en wapens.
Volledig scherm
Een tijd geleden werd in Overberg een drugslab gevonden, dat door de politie in tientallen vrachtwagens werd afgevoerd. Donderdag vond de politie in Overberg weer een een loods met drugs en wapens. © William Hoogteyling

Alweer een grote drugsvondst in plattelandsgehucht Overberg, drie mannen opgepakt

De politie heeft gisteren in een loods in het buitengebied van Overberg (gemeente Utrechtse Heuvelrug) een grote hoeveelheid amfetamine gevonden. Drie mannen van 40, 36 en 21 jaar oud uit Overberg en Veenendaal zijn aangehouden. 

  1. Drugs-tsunami dreigt in polders rond Utrecht: ‘Criminelen zien dat het minder goed gaat bij boeren en slaan toe’
    PREMIUM
    ONDERMIJNING

    Drugs-tsuna­mi dreigt in polders rond Utrecht: ‘Criminelen zien dat het minder goed gaat bij boeren en slaan toe’

    Een drugslab ingenieus verborgen achter een kast, een boerderij volgepakt met chemisch drugsafval en een xtc-lab zó groot, dat er een extra weg aangelegd moest worden om alles af te kunnen voeren. Het platteland in de provincie Utrecht is mateloos populair bij drugscriminelen. Met komende jaren nog veel meer leegstand en vooralsnog gebrekkig toezicht, dreigt een drugs-tsunami in de polder.