Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Annelien uit Doorn wil het weten: ‘Zijn de kinderen in het kinderdagverblijf van mijn kroost ingeënt?’ En ze staat daarin niet alleen

Kinderdagverblijven in Utrechtse Heuvelrug moeten de vaccinatiegraad van hun kinderen openbaar maken, vinden ouders en de politiek. Op die manier kunnen ouders een veilige en verantwoorde keuze maken voor hun jonge kroost. Zij maken zich steeds grotere zorgen over de veiligheid in de crèches. Deskundigen maken echter gehakt van het voorstel.

Quote

Het is belangrijk dat de gegevens openbaar worden. Dan heb ik als ouder zelf de keuze waar ik mijn kind naar toe stuur

Annelien

De Doornse Annelien is zo’n bezorgde moeder. Ze wil graag weten welke kinderdagverblijven in Doorn hoge vaccinatiepercentages hebben. Nu tast ze in het duister. Haar zoon van één jaar is kerngezond. ,,Maar stel dat een eventueel tweede kind een verminderde weerstand heeft, dan zou je andere keuzes maken. Het is belangrijk dat de gegevens openbaar worden. Dan heb ik als ouder zelf de keuze waar ik mijn kind naar toe stuur en kan ik zelf de risico’s inschatten of ik dat wel of niet wil. Ik kan opties overwegen.”

  1. Utrechtse Lonneke (25) al drie weken in quarantaine op luxe jacht in Italië: ‘Ik leef van dag tot dag’
    PREMIUM
    video

    Utrechtse Lonneke (25) al drie weken in quarantai­ne op luxe jacht in Italië: ‘Ik leef van dag tot dag’

    Met acht bemanningsleden zit de Utrechtse stewardess Lonneke Slijper (25) al drie weken in quarantaine op een luxe jacht in de haven van het Noord-Italiaanse Imperia. Ze mag door de coronacrisis alleen kort van boord om boodschappen te doen in de haven. ,,Deze situatie gaat nog lang duren. Maar we maken er het beste van. Gisteren hebben we een marathon gelopen aan boord.”