Volledig scherm
Het Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn. © Marnix Schmidt

Antonius Ziekenhuis krijgt er acht nieuwe verloskamers bij in Leidsche Rijn

Het Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn opent binnenkort vier nieuwe verloskamers in het geboortecentrum. Binnen twee maanden komen nog eens weer vier kamers bij. Het aantal verloskamers komt hiermee op 24.

Met de uitbreiding hoopt het ziekenhuis een deel van het grote tekort aan plekken om te bevallen in de regio Utrecht op te vangen. 

Volgens woordvoerder Sandra van Dulmen worden de acht kamers nu ook al gebruikt als kraamkamer, maar worden ze omgebouwd tot verloskamer. ,,Hierdoor kunnen we ze ook gebruiken voor bevallingen. We krijgen hierdoor meer verloscapaciteit.’’

Uitwijken

Woerdense vrouwen moeten na de sluiting van het Hofpoort voor hun bevalling uitwijken naar Leidsche Rijn (Antonius ziekenhuis) of Gouda (Groene Hart Ziekenhuis). De druk op Leidsche Rijn is extra toegenomen, omdat ook het geboortecentrum van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein definitief gesloten blijft vanwege personeelsproblemen. De drie Utrechtse ziekenhuizen werken hard aan plannen dit probleem op te lossen. 

  1. Acht keer per dag gaat het maar nét goed, dus smeken Utrechtse buschauffeurs roekeloze fietsers: ‘Pas nou toch op!’
    PREMIUM
    video

    Acht keer per dag gaat het maar nét goed, dus smeken Utrechtse buschauf­feurs roekeloze fietsers: ‘Pas nou toch op!’

    Buschauffeurs in Utrecht hebben dagelijks te maken met roekeloze fietsers die nog even willen oversteken óf door rood rijden. Dit weekend raakten drie passagiers gewond omdat een buschauffeur een noodstop moest maken voor een fietser die nog even snel de weg overstak. Dagelijkse kost, aldus deze buschauffeurs. Zij smeken Utrechters hun gevaarlijke rijstijl aan te passen.