Volledig scherm
Het Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn. © Marnix Schmidt

Antonius Ziekenhuis krijgt er acht nieuwe verloskamers bij in Leidsche Rijn

Het Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn opent binnenkort vier nieuwe verloskamers in het geboortecentrum. Binnen twee maanden komen nog eens weer vier kamers bij. Het aantal verloskamers komt hiermee op 24.

Met de uitbreiding hoopt het ziekenhuis een deel van het grote tekort aan plekken om te bevallen in de regio Utrecht op te vangen. 

Volgens woordvoerder Sandra van Dulmen worden de acht kamers nu ook al gebruikt als kraamkamer, maar worden ze omgebouwd tot verloskamer. ,,Hierdoor kunnen we ze ook gebruiken voor bevallingen. We krijgen hierdoor meer verloscapaciteit.’’

Uitwijken

Woerdense vrouwen moeten na de sluiting van het Hofpoort voor hun bevalling uitwijken naar Leidsche Rijn (Antonius ziekenhuis) of Gouda (Groene Hart Ziekenhuis). De druk op Leidsche Rijn is extra toegenomen, omdat ook het geboortecentrum van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein definitief gesloten blijft vanwege personeelsproblemen. De drie Utrechtse ziekenhuizen werken hard aan plannen dit probleem op te lossen. 

  1. Rebellen van de Bunnikside: een kijkje achter de schermen bij een beruchte supportersgroep
    PREMIUM
    Video

    Rebellen van de Bunnikside: een kijkje achter de schermen bij een beruchte supporters­groep

    In het boek Rebellen van de Bunnikside geven de makers Mike Vermeulen, Danny van der Linden en Remco Kraak een kijkje achter de schermen van de supportersgroep die in Nederland misschien wel het meest berucht is van allemaal. Bunniksiders van alle generaties laten het achterste van hun tong zien en vertellen over de rellen, rooftochten en typisch Utregse humor die de groepering – wat je er ook van vindt- maken tot wat-ie is. ,,Verheerlijken wij geweld? Wie dat zegt, is bekrompen.’’