Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Appende automobiliste die Esther aanreed, krijgt hogere straf dan gebruikelijk

De 30-jarige Laura R. uit Den Haag, die twee jaar geleden al WhatsAppend de Vleutense Esther aanreed, heeft van de rechter een taakstraf van 120 uur gekregen. Daarnaast mag ze 9 maanden niet autorijden, waarvan 3 voorwaardelijk.

 1. Esther werd aangereden door appende automobiliste (die daarna WhatsApp van haar telefoon verwijderde)
  PREMIUM

  Esther werd aangereden door appende automobi­lis­te (die daarna WhatsApp van haar telefoon verwijder­de)

  Een paar seconden lette de Haagse Laura R. (30) niet goed op, toen ze in haar auto door Vleuten reed. Het was genoeg om een zebrapad over het hoofd te zien waar de Utrechtse Esther op dat moment liep. Esther raakt zwaargewond. Vandaag leest ze een aangrijpende slachtofferverklaring voor in de rechtbank over hoe haar leven -en dat van haar gezin- totaal is veranderd. „Als ik weg ben vraagt mijn jongste: ‘komt mama echt terug?’”
 2. Het verhaal achter ‘zomaar’ een aanrijding: leven van Esther (43) op z’n kop door appende automobiliste
  PREMIUM

  Het verhaal achter ‘zomaar’ een aanrijding: leven van Esther (43) op z’n kop door appende automobi­lis­te

  ‘Had ik nog maar een extra kopje koffie gedronken’, denkt Esther uit Utrecht (43) nog vaak. Dan was ze die avond waarschijnlijk niet aangereden en had ze nog wél kunnen fietsen, voor haar kinderen kunnen zorgen en de straat op gedurfd. Zoals Esther zijn er velen. Nu ook ziekenhuizen melden hoeveel verkeersslachtoffers zij behandelen, blijkt dat het verkeer veel gevaarlijker is dan tot nu toe uit cijfers van de politie naar voren komt. Dit is het verhaal achter een van die cijfers.