Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Appende automobiliste die Esther aanreed, krijgt hogere straf dan gebruikelijk

De 30-jarige Laura R. uit Den Haag, die twee jaar geleden al WhatsAppend de Vleutense Esther aanreed, heeft van de rechter een taakstraf van 120 uur gekregen. Daarnaast mag ze 9 maanden niet autorijden, waarvan 3 voorwaardelijk.

 1. Alle ambities in Utrecht ten spijt: percentage huur- en koopwoningen voor middeninkomens stijgt niet
  PREMIUM

  Alle ambities in Utrecht ten spijt: percentage huur- en koopwonin­gen voor middeninko­mens stijgt niet

  Alle grote ambities van Utrecht ten spijt, het aantal middenhuurwoningen (tussen 763 euro en 1027 euro per maand) en betaalbare koopwoningen is de afgelopen jaren nauwelijks toegenomen. Sinds 2018 stelt Utrecht zich ten doel dat in 2040 minstens een kwart van de woningen tot dit segment behoort, maar de realiteit is dat het aantal stabiel is gebleven op slechts 11 procent.
 2. Het verhaal achter ‘zomaar’ een aanrijding: leven van Esther (43) op z’n kop door appende automobiliste
  PREMIUM

  Het verhaal achter ‘zomaar’ een aanrijding: leven van Esther (43) op z’n kop door appende automobi­lis­te

  ‘Had ik nog maar een extra kopje koffie gedronken’, denkt Esther uit Utrecht (43) nog vaak. Dan was ze die avond waarschijnlijk niet aangereden en had ze nog wél kunnen fietsen, voor haar kinderen kunnen zorgen en de straat op gedurfd. Zoals Esther zijn er velen. Nu ook ziekenhuizen melden hoeveel verkeersslachtoffers zij behandelen, blijkt dat het verkeer veel gevaarlijker is dan tot nu toe uit cijfers van de politie naar voren komt. Dit is het verhaal achter een van die cijfers.