Volledig scherm
Jits Bakker aan het werk.

Atelier kunstenaar Jits Bakker in De Bilt dit weekend geopend voor publiek

De deuren van het atelier van beeldend kunstenaar Jits Bakker (1937-2014) in De Bilt gaan aankomende zaterdag en zondag open voor publiek. De kunstenaar woonde en werkte ruim vijftig jaar in De Bilt. 

Belangstellenden kunnen op zaterdag 14 en zondag 15 september, tussen 10.00 en 16.00 uur, een kijkje nemen in het historische atelier De Kooi en de aangrenzende beeldentuin in De Bilt. De openstelling is een initiatief van de Stichting Jits Bakker Collectie en de organisatoren van de Open Monumentendag 2019. Dit jaar is het thema ‘Plekken van plezier’.  Tijdens de openstelling kunnen bezoekers deelnemen aan bijzondere rondleidingen en is er livemuziek te horen. 

De kunstenaar werkte ruim vijftig jaar vanuit zijn atelier De Kooi in De Bilt en kreeg in de loop der jaren aanzienlijke opdrachten, waaronder werken voor het Koningshuis. Ook bevinden zijn werken zich in museale en particuliere collecties in tal van landen. 

  1. Harry Potter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVredenburg

    Harry Pot­ter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVre­den­burg

    Met de zaklamp in de hand zoeken naar de leukste, spannendste, gekke beeldjes en dieren in de kerk. Dat kan vanavond om 19.30 uur in de Domkerk in Utrecht. Tijdens een rondleiding kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar samen met hun (groot)ouders spannende details ontdekken in het donker. Neem zelf een zaklamp mee! Aansluitend is er iets te drinken met wat lekkers in het DomCafé. Kosten zijn 4,50 euro per persoon.