Agenten in de wijk na een achtervolging in Utrecht
Volledig scherm
Agenten in de wijk na een achtervolging in Utrecht © 112Mediautrecht

Automobilist slaat op de vlucht maar ontkomt niet aan achtervolgende politiemacht

De bestuurder van een personenauto die in Utrecht besloot om een stopteken te negeren, heeft gezorgd voor een klopjacht door de stad. Uiteindelijk vonden de massaal opgetrommelde agenten hem en volgde zijn arrestatie alsnog.

De achtervolging begon toen de man donderdag aan het einde van de avond in zijn gehuurde Volkswagen Golf op de ’t Goylaan in Hoograven niet mee wenste te werken aan een controle. De klopjacht die ontstond liep via  het centrum van Utrecht en eindigde in de wijk Overvecht.

Rennen

Daar parkeerde de man de auto op de Van Brammendreef, om vervolgens rennend verder te gaan. Hij verstopte zich tussen geparkeerde auto’s, maar dat bleek niet de beste plek voor hem: agenten troffen de man al snel aan. De auto is in beslag genomen. De reden voor het vluchtgedrag van de man wordt onderzocht.

  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”