Bang dat je besmet bent? Doe de digitale coronacheck met deze app

videoDaar is-ie dan: vanaf vandaag kunnen inwoners van de provincie Utrecht digitaal een diagnose krijgen over eventuele besmetting met het coronavirus. Dit gaat via de gratis OLVG corona check app

De corona-check-app
Volledig scherm
De corona-check-app © UMC Utrecht

In de app vullen gebruikers dagelijks hun gezondheidsgegevens in, zoals hoesten, kortademigheid of koorts. Zo kunnen mensen hun gezondheid volgen en snel advies krijgen over een mogelijke besmetting met het coronavirus (COVID-19). Na het invullen ontvangen ze een advies van een medisch team van het UMC Utrecht, bestaande uit getrainde medisch studenten die onder leiding werken van huisartsen en longartsen die weer verbonden zijn aan het UMC Utrecht. 

Zij bekijken de ingevulde gegevens dagelijks. Patiënten ontvangen een bericht met het advies in de app. Mochten de klachten daar aanleiding toe geven, dan wordt de patiënt door het medisch team gebeld om meer vragen te beantwoorden over zijn gezondheid. Indien nodig adviseert het team om contact op te nemen met de eigen huisarts.

‘Druk op huisartsen- en ziekenzorg beperken’

Quote

Deze app gaat helpen om in deze moeilijke tijden de druk op de huisartsen en ziekenhuis­zorg zoveel mogelijk te beperken.

prof. dr. Niek de Wit, hoogleraar huisartsgeneeskunde

,,Deze app stelt inwoners van de provincie Utrecht snel in staat om op een verantwoorde manier zelf hun klachten in de gaten te houden”, zegt prof. dr. Niek de Wit, hoogleraar huisartsgeneeskunde. ,,Deze app gaat helpen om in deze moeilijke tijden de druk op de huisartsen- en ziekenhuiszorg zoveel mogelijk te beperken.”

Het UMC Utrecht verzorgt de medische ondersteuning, begeleiding en de uitrol van de app, in nauwe samenwerking met huisartsenorganisaties, GGD en ziekenhuizen in de regio. De app is ontstaan uit een samenwerking tussen het UMC Utrecht met het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam, het Amsterdamse bedrijf Luscii en zorginstellingen in de provincie Utrecht. 

De ‘OLVG corona check app’ is gratis. Aanmelden kan via www.umcutrecht.nl/coronacheck.