Volledig scherm
© Shutterstock

Basketballer afgetuigd en getaserd: slachtoffer voorgoed aan één oog blind

Een 24-jarige man is op dinsdag 17 december 2019 zwaar mishandeld op een basketbalveldje aan het Tolsteegplantsoen in Utrecht. De politie zoekt nu naar getuigen.

De mishandelde man was aan het basketballen op het veldje toen hij rond 16.00 uur werd uitgedaagd door een groep jongens die op een bankje in de buurt zaten. De jongens gooiden de bal van het slachtoffer weg en mishandelden de man. Hierbij maakten ze mogelijk gebruik van een taser. Ze gingen er daarna op de fiets en op de scooter vandoor richting station Vaartsche Rijn. 

Een getuige belde direct de politie. Het slachtoffer is met ernstig oogletsel naar het ziekenhuis gebracht en zal door de mishandeling aan een oog blind blijven. 

Acht verdachten

De politie is op zoek naar mensen die de verdachten hebben gezien. Het zou gaan om een groep van acht verdachten, bestaande uit jongens of mannen tussen de 16 en 20 jaar. Zes van de  verdachten zouden een lichtgetinte huidskleur hebben, twee een blanke huidskleur. Twee van de jongens waren opvallend dikker, een van hen heeft een blanke huidskleur, bruin haar en droeg een blauwe jas. Een jongen was geheel in het zwart gekleed en een jongen met acne op zijn gezicht had een taser bij zich. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.