Beau van Erven Dorens met zijn collega's deze woensdag.
Volledig scherm
Beau van Erven Dorens met zijn collega's deze woensdag. © AD

Beau van Erven Dorens duikt op tussen de vuilophalers in Utrecht

Beau van Erven Dorens heeft woensdag ervaring opgedaan als vuilnisman in Utrecht. De tv-presentator liep ‘uit respect’ een dagdeel mee met de vuilniswagen in de stad en genoot zichtbaar van zijn niet-alledaagse dagbesteding.

Veel inwoners van Utrecht keken vreemd op in hun straat, toen de vuilniswagen de gebruikelijke ronde langs de kliko's maakte woensdag.

De man achter de auto die het vuil ophaalde bleek een bekend gezicht. Hij lachte vriendelijk, zwaaide wat en liep door tijdens zijn ronde met collega’s Mohammed en Elkin.  

Respect

Beau van Erven Dorens haalt vuilnis op in Utrecht. ,,Uit respect."
Volledig scherm
Beau van Erven Dorens haalt vuilnis op in Utrecht. ,,Uit respect." © AD

,,Ik deed het uit respect voor alle vuilnismannen en -vrouwen van Nederland”, reageert Van Erven Dorens op zijn opvallende uitstap naar de Utrechtse straten.

,,Zij hebben ook zeer ‘vitaal’ werk te verrichten deze dagen’’, zegt hij. In tijden van deze coronacrisis besloot Van Erven Dorens daarom om zelf mee te lopen en te ervaren hoe het is, achter de vuilniswagen.


Hij kijkt met een glimlach terug op zijn dag tussen de kliko's. ,,Het was heel leuk’’, is wat hij er wel over kwijt wil. ,,Veel geleerd. De aandacht gaat terecht naar de mensen in de zorg. Maar ook deze mensen verdienen een pluim voor hun werk.’’

Sociale media

Op sociale media regent het inmiddels lovende reacties naar aanleiding van de actie van Beau. Een filmpje gaat rond met daarop een korte impressie van de dag.

Van Erven Dorens in actie in Utrecht.
Volledig scherm
Van Erven Dorens in actie in Utrecht. © AD