Volledig scherm
Op de spoorwegovergang bij Den Dolder ging het maar nét goed. © Menno Bausch

Beschonken scooterrijder heeft engeltje op schouder: geraakt door trein, maar geen schrammetje

UpdateDe scooterrijder die gisteravond werd geschampt door een aanstormende intercity op de spoorwegovergang bij Den Dolder, had stevig gedronken. Volgens de politie was de 57-jarige Utrechter al gevallen voordat zijn scooter door de trein werd geraakt.

De man werd na de aanrijding door de politie aangehouden in de buurt van de overgang op verdenking van rijden onder invloed. De Utrechter was niet gevlucht, stelt een politiewoordvoerder. ,,Hij was begrijpelijkerwijs erg geschrokken en een stukje weggelopen van de overgang.’’

Op camerabeelden is volgens de woordvoerder te zien dat de man al was gevallen met zijn scooter voordat rond 22.15 uur de intercity vanuit Amersfoort richting Utrecht aan kwam razen. 

De politiewoordvoerder kan niet zeggen of de slagbomen nog open waren toen de Utrechter probeerde over te steken. ,,Dat is nog onderwerp van ons onderzoek.’’

De hulpdiensten rukten gisteravond groot uit omdat aanvankelijk werd gedacht aan een zwaar ongeval bij de spoorwegovergang. Eenmaal ter plaatse werd duidelijk dat de scooterrijder een engeltje op zijn schouder had en er zonder kleerscheuren vanaf was gekomen.