Bestuurder in brand bij autocrash en rolt door gras om vlammen te doven

UPDATE | VIDEOCULEMBORG - Een bestuurder is dinsdagmorgen zwaargewond geraakt op de N320 in Culemborg. Door een frontale botsing met een busje vatte zijn auto vlam. De man liep ernstige brandwonden op en is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de auto vermoedelijk in de slip is terechtgekomen, waarna het op de andere weghelft belandde en daar een passerend busje met aanhanger raakte. „Daarop kwam het busje in de sloot naast de weg terecht en vatte het vlam.”

Volgens de woordvoerder kon de bestuurder, zelf uit de auto komen, maar stond hij ook in brand. „Hij is door het gras gaan rollen, waardoor de vlammen doofden.” 

Gekoeld

Volledig scherm
Een brandweerman blust de brandende auto. © Brandweer Culemborg

Brandweerlieden en omstanders hebben vervolgens de bestuurder gestabiliseerd en gekoeld, laat de brandweer Culemborg weten op Facebook. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ambulancepersoneel hielp ook de bestuurder van het busje.

De brandweerlieden blusten ook de brandende personenauto. Die is total-loss, de bus met aanhanger raakte ook zwaar beschadigd.

Meerdere ambulances en de politie kwamen ter plaatse. Hoe het ongeluk tegen 07.40 uur precies is ontstaan, is niet bekend. De politie doet onderzoek naar het ongeval. 

Volledig scherm
© Marco van Deick/Persbureau Heitink
Volledig scherm
De schade aan het busje bij een zwaar ongeluk in Culemborg. © Brandweer Culemborg