Volledig scherm
Een flatblok aan de Bangkokdreef van Portaal. © Marnix Schmidt

Bewoner flat Overvecht moet huis uit vanwege 251 liter lachgas

Een bewoner van de Bangkokdreef in Utrecht die ruim 250 liter lachgas in huis had, moet zijn huurhuis uit. Woningcorporatie Portaal heeft een kort geding gewonnen, dat zij tegen de man aanspande vanwege gevaar voor de buurt.

Volgens de bewoner hield hij geen volle lachgastanks in zijn woning. Bovendien zou al het lachgas in zijn woning voor eigen gebruik zijn, omdat hij verslaafd was aan het roes veroorzakende middel. De flessen in zijn woning zouden niet bedoeld zijn voor de handel in het populaire gas.

Maar toen de politie op 9 juli na overlastmeldingen van buurtbewoners een inval deed in de flat in Overvecht, werden elf tanks lachgas gevonden, waaronder drie volle in de keuken naast het gasfornuis. Ook lagen in de woning een notitieboekje met namen en bedragen, zakken met ballonnen, twee doosjes met zeventien crackers voor kleinschalige opslag van lachgas en een kartonnen doos met veel lachgaspatronen. In totaal ging het om 251 liter lachgas.

Niet veilig 

Quote

Volstrekt ongeloof­waar­dig dat deze hoeveelhe­den voor eigen gebruik waren

Van Heertum, advocaat Portaal

Dat dit allemaal voor eigen gebruik was, gelooft de voorzieningenrechter niet. Ook vindt de rechtbank de verklaringen van omwonenden betrouwbaar. Omwonenden zeggen overlast te ervaren en voelen zich niet veilig door de klanten die de huurder trekt.

Advocaat Van Heertum, zei namens corporatie Portaal twee weken geleden: ,,Volstrekt ongeloofwaardig dat deze hoeveelheden voor eigen gebruik waren. Dat is praktisch niet eens haalbaar, het gaat om duizenden ballonnen. Het lijdt geen twijfel dat sprake was van bedrijfsmatige handel.’’ Advocaat Rotgans reageerde met de bewoner aan haar zijde dat hooguit één volle fles lachgas aanwezig geweest was. Voor meer zag zij geen bewijs. ,,Op basis hiervan is geen ontruiming mogelijk.’’

Omdat de huurder zijn woning voor bedrijfsactiviteiten gebruikte, voor overlast zorgde en in het appartementencomplex gevaarlijke stoffen opsloeg, moet hij vertrekken. Portaal mag daarom de huurder dwingen de woning te ontruimen en te verlaten. Hij moet binnen veertien dagen weg zijn.

Volledig scherm
De tanks met lachgas stonden in de woning zelfs naast het gasfornuis. © ANP

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbeleg
    PREMIUM

    De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbe­leg

    De Bilt kijkt tevreden terug op het verloop van de grootste boereninvasie ooit. Zevenduizend boeren kwamen er, terwijl op hooguit 1500 werd gerekend. De schade aan de Biltse Rading en het honkbalveld, waar de actievoerders zich verzamelden, valt reuze mee. Burgemeester Sjoerd Potters dankt inwoners en hulpdiensten voor hun begrip en inspanningen. Het RIVM is blij dat directeur Hans Brug de boodschap nog een keer heeft kunnen uitdragen.