Volledig scherm
In het appartementencomplex aan De Terp in Veenendaal werd door brand een appartement verwoest en raakten omliggende woningen beschadigd. © AS Media

Bewoner voor de rechter na verwoesten eigen appartement in Veenendaal

Een inwoner van Veenendaal zit al ruim drie maanden in de cel na brand in zijn appartement. De 28-jarige man wordt verdacht van brandstichting aan De Terp en bracht daarmee niet alleen zichzelf maar ook medebewoners en omwonenden in gevaar.

De brand brak op 2 mei kort na 06.00 uur uit in een klein appartementencomplex met zes woningen, op de hoek van De Terp en de Molenstraat in Veenendaal. Buren schrokken wakker van een knal, die werd gevolgd door brand. Uiteindelijk raakte niemand gewond, maar er ontstond wel veel schade door de brand in het appartement op de eerste verdieping.

De bewoner werd direct na de brand meegenomen naar het politiebureau. Buurtbewoners vertelden toen al dat er geen sprake was van kortsluiting. De man verschijnt komende week voor het eerst voor de rechter, tijdens een tussentijdse zitting in de strafzaak die tegen hem loopt.