Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Bewonersplan voor herinrichten Maliebaan blijkt goedkoper dan dat van de gemeente

Het alternatieve plan dat omwonenden van de Maliebaan hebben gemaakt voor de toekomst van hun straat, valt goedkoper uit dan het plan van de gemeente. Dat schrijft wethouder Lot van Hooijdonk aan de gemeenteraad. Het gaat om een verschil van een half miljoen tot een miljoen euro.

De gemeente en omwonenden steggelen al jaren over hoe de verkeersstromen over de Maliebaan moeten lopen. Volgens een plan van wethouder Van Hooijdonk, moet de middenbaan worden afgesloten voor auto’s, zodat er een groene wandel- en fietspromenade ontstaat. 

Auto te gast

Omwonenden vrezen voor teveel verkeer over de ventwegen en zien daarom meer in een combi van auto’s en fietsers op middenbaan, waar de auto te gast is. Dit hebben ze toegelicht in een plan. Het bewonersvoorstel werd ondersteund met een petitie, die door bijna drieduizend mensen werd ondertekend.

Volgens Van Hooijdonk komen de kosten voor beide plannen grotendeels overeen, maar zit het verschil in de aanpak van de ventwegen langs de hoofdrijbaan. Die  worden in het plan van de gemeente wel aangepakt en in het plan van de bewoners niet. Van Hooijdonk verwacht dat de echte kosten hiervoor iets lager uitvallen omdat de parallelwegen sowieso moesten worden opgeknapt. 

Komende donderdag staat dit onderwerp op de agenda van de gemeenteraad.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Krakers voor de rechter en Braziliaans Carnaval in Utrecht

    Krakers voor de rechter en Brazili­aans Carnaval in Utrecht

    Vijf krakers moeten vandaag voor de rechter komen. Ze werden vorig jaar opgepakt voor het kraken van een aantal al jaren leegstaande gebouwen op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht. Toen agenten binnenvielen sloegen de krakers op de vlucht. Ze werden uiteindelijk door een buurtbewoner opgemerkt op een dak en daarna aangehouden. De krakers claimden dat ze al een dag in de panden zaten en er daarom niet uitgezet konden worden. Maar de eigenaar van de huizen sprak dat tegen.