Volledig scherm
© Rolf Hensel

Bibliotheken in Maarn en Amerongen blijven

De bibliotheken in Maarn en Amerongen blijven behouden nu ook de wethouder heeft beloofd het advies van de raad en de inwoners te volgen. Dat werd gisteravond duidelijk tijdens de gemeenteraadsvergadering van de Utrechtse Heuvelrug.

In de beide dorpen was veel onrust ontstaan, toen bekend werd dat de leesvoorzieningen zouden verdwijnen. De motie over het behoud van de bibliotheken werd van tafel gehaald. Wethouder Hans Waaldijk zei dat hij na inspraak van de inwoners alle bibliotheken wil behouden.

Een voorstel om voor de bibliotheken een adviesgroep in te stellen voor 2030 werd door de wethouder afgewezen. CU-fractievoorzitter Dick Karssen was het daar niet mee eens. ,,Een bibliotheek is meer dan alleen boek uitlenen. Het is een ontmoetingsplaats. Maak gebruik van de denkkracht van de inwoners.''

Frits Jansen van de SGP noemde het voorstel een schoffering van de bibliotheek. ,,Laat ze daar zelf over beslissen. Dat kunnen ze best. Hoe kunnen we nu al iets zeggen over 2030. Daar moeten we niet aan beginnen. Dat kunnen ze zelf heel goed."