Jopie Pluijser neemt maandagochtend haar stemformulier in ontvangst in het stembureau in de Allemanswaard in Amerongen. Op de achtergrond Gert-Jan van den Brink.
Volledig scherm
PREMIUM
Jopie Pluijser neemt maandagochtend haar stemformulier in ontvangst in het stembureau in de Allemanswaard in Amerongen. Op de achtergrond Gert-Jan van den Brink. © William Hoogteyling

Bij het stembureau in Amerongen kwamen medewerkers vanochtend te laat: ‘Gewoon niet goed gekeken’

De eerste dag van de verkiezingen ging in Amerongen een beetje piepend en krakend van start. Pas om vijf over acht was het aantal leden van het stembureau compleet. Ruim een halfuur later dan gepland. Het toverde een voorzichtige glimlach op het gezicht van voorzitter Heleen van Dokkenburg. 

 1. Bezorgde ziekenhuizen schroeven aantal operaties nog verder naar beneden: ‘Minder dan dit kan bijna niet’
  PREMIUM

  Bezorgde ziekenhui­zen schroeven aantal operaties nog verder naar beneden: ‘Minder dan dit kan bijna niet’

  Utrechtse ziekenhuizen maken zich grote zorgen over de komende dagen. Uit alle macht wordt geprobeerd om voldoende personeel vrij te spelen voor de intensieve zorg aan coronapatiënten, maar dat gaat ten koste van de zorg voor andere patiënten. Het St. Antonius Ziekenhuis verwacht deze maand 1500 operaties minder kunnen doen dan normaal. „Veel minder dan dit kan bijna niet.”
 1. Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd
  Play

  Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd

 2. Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschilderd
  Play

  Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschil­derd