Volledig scherm
PREMIUM
Het lijkt of de tijd bij Huis Doorn heeft stilgestaan. © De Jonge Angeliek

Bij Kastelentocht op de Utrechtse Heuvelrug lijkt het alsof de tijd even heeft stilgestaan

Het was fantastisch!Elk weekeinde bruist het van grote en kleine evenementen in stad en regio. In de rubriek Het was fantastisch! bezoeken we een van deze activiteiten. Deze keer gaat verslaggever Lisa Ruigrok langs bij de Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning op de Utrechtse Heuvelrug.

Het lijkt of de tijd bij Huis Doorn heeft stilgestaan. Het grote grasveld stroomt vol met paarden en oude rijtuigen. Daarop zitten chic geklede koetsiers met nette jassen en soms zelfs handschoenen, vrouwen met lange jurken en een sierlijke hoed, en mannen in een net pak. Langs de kant van de weg staan bezoekers van heide en verre klaar om een glimp op te vangen van wat er voorbij draaft. 

  1. Wijkse winkels tonen verhalen over Titus, Zwarte Robert en andere historische Dorestad-bewoners

    Wijkse winkels tonen verhalen over Titus, Zwarte Robert en andere histori­sche Dorestad-bewoners

    Wel eens gehoord van Zwarte Robbert? Of van Katla uit Birka? Het zijn de namen van mensen die belangrijk zijn geweest in de historie van Wijk bij Duurstede en haar roemruchte voorganger Dorestad. In de binnenstad van Wijk is een route gemaakt langs vijf van deze historische karakters, wiens verhalen te vinden zijn in winkels en een café. Het is een compacte route over de Markt en door de Maleborduurstraat en de Peperstraat.