Martin van Weelden (linksvoor) van de werkgroep Tegenwind begrijpt wel dat sommige grondeigenaren wel een windmolen willen als zij 50.000 euro opstrijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Martin van Weelden (linksvoor) van de werkgroep Tegenwind begrijpt wel dat sommige grondeigenaren wel een windmolen willen als zij 50.000 euro opstrijken. © William Hoogteyling

Bijna zo hoog als de Eiffeltoren worden de zes nieuwe windmolens in Culemborg, en dat stuit op Tegenwind

De drie windturbines langs de provinciale weg in Culemborg krijgen mogelijk gezelschap van zes flink grotere exemplaren aan de andere kant van de weg. Dat blijkt uit het voorontwerp van het bestemmingsplan dat vandaag is gepresenteerd.

 1. Man (24) die voicemail insprak waarop hij dreigde klimaatdemonstranten neer te schieten langer vast

  Man (24) die voicemail insprak waarop hij dreigde klimaatde­mon­stran­ten neer te schieten langer vast

  ‘Wie morgen om drie uur geen mondkapje opheeft schiet ik met mijn coronastick neer voor het Beatrixtheater’ en ‘Ik wil je in mijn bed’ of ‘Vind je het leuk om gestalkt te worden?’. Het is een greep uit de dreigementen die de 24-jarige Francois L. afgelopen maart naar een vrouwelijk slachtoffer verstuurde. Maandag bepaalde de rechtbank dat de man langer vast blijft zitten.
 2. Wordt de binnenstad van Utrecht een ‘zielloos decor’? Daar zijn binnenstadbewoners wel bang voor
  PREMIUM

  Wordt de binnenstad van Utrecht een ‘zielloos decor’? Daar zijn binnenstad­be­wo­ners wel bang voor

  Honderden bewoners van de Utrechtse binnenstad maken zich ernstig zorgen over waar het met ‘hun’ middeleeuwse wijk heen gaat, nu de gemeente niet ‘wonen’ maar ‘verblijf’ centraal wil stellen. ,,De gemeente wil de permanente bewoners van de binnenstad degraderen tot figuranten, die moeten tolereren dat hun leefomgeving prijsgegeven wordt aan commercie en het toerisme.’’