Jehuda de Jong bij haar expositie in de Ridderhofstad Moersbergen in Doorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Jehuda de Jong bij haar expositie in de Ridderhofstad Moersbergen in Doorn. © William Hoogteyling

Bijzondere expositie van Doornse kunstenaar: ze fotografeerde Joodse families

Op historische grond een historische expositie. Dat maakte de Doornse kunstenaar Jehuda de Jong-Van der Tak over drie generaties Joodse families in 75 jaar vrijheid. Ze portretteert hen in foto’s, tekeningen en beelden, en met gesproken woord op de expositie Drie generaties Joden in Nederland.

  1. Incident met crashende vluchtauto krijgt opvallend einde: tweede verdachte bestaat niet

    Incident met crashende vluchtauto krijgt opvallend einde: tweede verdachte bestaat niet

    Bij een actie van de politie gisteren in Driebergen blijkt sprake te zijn geweest van een flink misverstand. Daar crashte op de afrit van de A12 een vluchtauto, waarop al vanaf Oost-Nederland een achtervolging was ingezet. Eén verdachte kon worden aangehouden, maar de politie was nog op zoek naar een tweede verdachte. Die blijkt echter helemaal niet te bestaan, meldt de politie Utrecht vandaag op Twitter.
  2. Howard Goodall, de ‘Paul Witteman van de Engelse klassieke muziek’, komt naar IJsselstein

    Howard Goodall, de ‘Paul Witteman van de Engelse klassieke muziek’, komt naar IJssel­stein

    De Brit Howard Goodall (64) presenteert programma’s over muziek voor BBC en Channel Four. Daarnaast schreef hij zowel de herkenningsmelodieën van de series Blackadder en Mr. Bean als vaak religieuze koormuziek. Een voorbeeld daarvan, Every purpose under the heaven, beleeft op vrijdagavond 7 oktober in aanwezigheid van de componist zijn Nederlandse première in de Sint Nicolaasbasiliek in IJsselstein.