In het Griekse restaurant van haar tante in Zeist eet Stefania Liberakakis (midden) een hapje met haar moeder Koela (rechts) en haar zus (Nitsa)
Volledig scherm
PREMIUM
In het Griekse restaurant van haar tante in Zeist eet Stefania Liberakakis (midden) een hapje met haar moeder Koela (rechts) en haar zus (Nitsa) © Angeliek de Jonge

Bizarre week voor Utrechtse Stefania: niet dit jaar, maar vólgend jaar staat ze op Songfestival

De Grieks-Utrechtse Stefania Liberakakis (17) beleefde een tumultueuze week. Deze krant volgde haar de afgelopen twee weken tijdens de voorbereidingen voor haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. Van Grieks uiteten tot  sporten naar tranen vanwege het afgelasten van het Songfestival en de blijdschap dat ze volgend jaar Griekenland weer mag vertegenwoordigen. 

Toen Stefania (spreek uit als Steffanía) in februari aan de wereld bekendmaakte dat zij tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam voor Griekenland op het podium staat, legde ze uit dat ondanks dat ze in Nederland geboren en getogen is, zij zich heel Grieks voelt. Maar waar kunnen anderen dat – behalve aan haar Griekse ouders en naam – aan merken? Daar moest ze even over nadenken. ,,Eten! Ik hou heel erg van eten!”