De bloemen van de uitvaart van Peter R. de Vries liggen bij het kunstwerk van de Veenendaalse kunstenaar Linette Dijk in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
De bloemen van de uitvaart van Peter R. de Vries liggen bij het kunstwerk van de Veenendaalse kunstenaar Linette Dijk in Den Haag. © LEEUWEN, JOS VAN

Bloemen van uitvaart Peter R. de Vries lagen plotseling bij kunstwerk van Linette: ‘Wauw, wat mooi’

Ze wist het zelf niet, maar kreeg een foto onder ogen: bij haar kunstwerk in Den Haag lagen de bloemen van de uitvaart van Peter R. de Vries. Het ontroerde de Veenendaalse kunstenaar Linette Dijk enorm. Het eerbetoon past naadloos in het idee achter de twee beelden.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  3

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.