De brand in IJsselstein kost veel moeite om te blussen.
Volledig scherm
De brand in IJsselstein kost veel moeite om te blussen. © Michiel van Beers

Blussen van uitslaande brand in centrum van IJsselstein complex en gaat nog uren duren

De brand in het centrum van IJsselstein is volgens de brandweer complex en het blussen gaat nog uren duren. De brandweer heeft vanwege instortingsgevaar besloten zich vooral te richten op het redden van woningen naast de brand.

 1. Zo zag het leven van drugsverslaafde Kid eruit: 'Hij was aandoenlijk, maar ook intimiderend’
  PREMIUM

  Zo zag het leven van drugsver­slaaf­de Kid eruit: 'Hij was aandoen­lijk, maar ook intimide­rend’

  Hij was het ene moment charmant en aandoenlijk, het andere moment agressief en intimiderend. Fotograaf Rob Hornstra woonde jarenlang in de Utrechtse volksbuurt Ondiep naast zijn drugsverslaafde buurman Kid. Hornstra fotografeerde Kid, op goede en slechte dagen, hielp hem met zijn post of bracht hem naar de rechtbank, als dat nodig was. Inmiddels is Kid overleden en wordt zijn huis bijna gesloopt. Voor het zover is, is Kids turbulente leven te zien in zijn voormalige thuis.
 2. Koningin Máxima wordt tijdens werkbezoek in UMC Utrecht bijgepraat over inhalen van zorg
  PREMIUM

  Koningin Máxima wordt tijdens werkbezoek in UMC Utrecht bijgepraat over inhalen van zorg

  Koningin Máxima bezocht vanmiddag het UMC Utrecht, waar ze werd bijgepraat over de plannen om de uitgestelde zorg in te halen. Door de coronacrisis zijn behandelingen en operaties uitgesteld en moeten veel patiënten wachten. De koningin sprak met onder andere patiënten en zorgprofessionals over hun wensen en zorgen. „De inhaalzorg wordt een uitdaging. En de uitdaging wordt daar een goede oplossing voor te vinden.”