Volledig scherm
In Werkhoven woedde tot vijf keer toe brand op het terrein van Gert S. aan de Hollendewagenweg. © ANP

Boer Gert S. blijft ontkennen, maar komt toch echt voor de rechter voor brandstichting

Justitie is ervan overtuigd dat boer Gert S. wel degelijk schuldig is aan een reeks branden in Werkhoven en ’t Goy. De agrariër heeft tot nu toe altijd alle betrokkenheid ontkend, maar inmiddels staat de eerste datum voor een rechtszaak tegen S. al in de agenda.

De agrariër moet volgende maand voor het eerst voor de rechtbank verschijnen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van meermaals brandstichten op zijn eigen terrein. Hij staat dan terecht voor twee branden op zijn voormalige bedrijfsterrein in Werkhoven en één brand in ’t Goy . Eind volgende maand is de eerste rechtszitting in de geruchtmakende zaak.

Maar zover is het nog niet. Eerst moet de 35-jarige verdachte nog een keer voor de raadkamer verschijnen. Dat gebeurt volgende week. Het Openbaar Ministerie gaat tijdens deze voorgeleiding vragen om het voorarrest van S. opnieuw te verlengen, dit keer tot de zittingsdag. 

Voorarrest

Eerder besloot de onderzoeksrechter al om S. zestig dagen in voorarrest te plaatsen. S. is de enige verdachte in de zaak. Deze termijn verloopt op 25 september. Gert S. zit al sinds 10 juli in voorarrest op verdenking van brandstichting bij zijn boerderij in 't Goy op 6 juni van dit jaar. 

Hij verhuisde begin dit jaar naar die woning , nadat eind vorig jaar tot vijf keer toe brand woedde op het terrein waar hij zijn bedrijf in verpakkingsmateriaal runde, aan de Hollendewagenweg in Werkhoven. Bij deze branden kwamen ook tientallen koeien en een hond om het leven en raakte de agrariër zelf gewond tijdens bluswerkzaamheden. 

Bewijs

Voor deze laatste branden in Werkhoven zat S. in december ook al zeven dagen vast. Maar de onderzoeksrechter had voor deze twee zaken onvoldoende bewijs om hem langer in voorarrest te houden. Op 23 oktober is een eerste zogenaamde pro forma zitting gepland rond de reeks boerderijbranden. Gert S. heeft altijd ontkend betrokken te zijn bij de branden op zijn terreinen. Ook zijn naasten zijn altijd in zijn onschuld blijven geloven. 

Voor de branden op 6 november, 1 december en 6 juni (’t Goy) moet de verdachte verantwoording afleggen, voor de drie overige branden niet. Het bewijs tegen hem rond deze branden lijkt vooral te komen van sporen die zijn aangetroffen. Op het terrein in Werkhoven waren daarnaast ook beveiligingscamera’s aanwezig. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.