Volledig scherm
De Domtoren in de steigers. © Angeliek de Jonge

BONG BONG! Waarom Utrechter Roland ieder uur op Twitter de klok van de Dom laat luiden

@Domtoren_Klok is misschien wel het grappigste Twitteraccount van Utrecht. Ieder uur slaat online de klok.

Om drie uur wordt er BONG BONG BONG getweet, om vier uur BONG BONG BONG BONG en zo het klokje rond. Ieder uur, dag in dag uit. De eerste tweet dateert uit december 2017, sindsdien is er geen uur gemist.

De grappenmaker achter dit account is Roland van Oorschot. De Utrechter (47) , die nu in Leidsche Rijn woont, maar oorspronkelijk uit Pijlsweerd komt, vertelt dat hij niet de eerste is met een Domtorenaccount. Het vorige account is echter al in 2014 gestopt.

Trots 

,,Omdat ik trots ben op onze Dom en redelijk kan programmeren, besloot ik in 2017 het stokje over te nemen. Het is trouwens niet een geheel origineel idee hoor. De Big Ben in Londen heeft een soortgelijk account.”

Van Oorschot hoeft niet ieder uur zijn wekker te zetten. ,,In de meterkast staat een computertje dat ieder uur een BONG-tweet verstuurt. Ik ben eigenlijk langer bezig geweest met het aanmaken van het Twitteraccount dan met het programmeren van de tweets.”

Quote

Als mijn laatste uur heeft geslagen, mag iemand anders het overnemen.

Roland van Oorschot , Twitteraar

De tweets gaan dus geheel automatisch. Er komen veel leuke positieve reacties: de tweets worden regelmatig geliket en geretweet. Wat Van Oorschot betreft blijft de online Domtoren voorlopig nog wel luiden: ,,Als mijn laatste uur heeft geslagen, mag iemand anders het overnemen.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.