Volledig scherm
Impressie van 39 zelfbouwherenhuizen en -appartementen op Sluiseiland in Vianen. © Urbannerdam

Bouw woningen ‘Sluiseiland’ in Vianen krijgt definitief groen licht

De Raad van State besloot vandaag dat de bouw van de omstreden woningen op ‘Sluiseiland’ in Vianen mag doorgaan. 

Met het plan van 8 oktober 2018 wil de gemeente 184 appartementen bouwen. Omwonenden waren hier fel op tegen en gingen in beroep bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

Zo tasten de appartementen het uitzicht aan en zorgen zij voor meer schaduw, vinden de omwonenden. Door de woningen neemt het verkeer dusdanig toe dat het te druk en zelfs onveilig wordt, stelden zij. Daarnaast zou er ook geluidsoverlast kunnen ontstaan door het toegenomen verkeer.

De Raad van State heeft de inwoners ongelijk gegeven in hun beroep en besloten dat de bouw mag doorgaan. Eerder al hebben omwonenden bezwaar aangetekend, ook toen hebben zij geen gelijk gekregen. Met deze uitspraak komt er een einde aan meer dan een jaar lang geruzie tussen de gemeente en de bewoners.

  1. Voltooien schoolroute in Bilthoven laat tot de herfstvakantie op zich wachten

    Voltooien schoolrou­te in Bilthoven laat tot de herfstva­kan­tie op zich wachten

    De drukke Jan Steenlaan in Bilthoven is pas na de herfstvakantie klaar. De herinrichting van de belangrijke fietsverbinding, van het Bilthovense station naar de scholen en de sportaccommodaties, zou eigenlijk aan het einde van de zomervakantie gereed zijn. Maar de aannemer heeft dat niet gehaald en wil de ‘printlaag’ van de weg nu in de herfstvakantie aanbrengen. De Jan Steenlaan wordt dan een week afgesloten voor verkeer.