Volledig scherm
Impressie van 39 zelfbouwherenhuizen en -appartementen op Sluiseiland in Vianen. © Urbannerdam

Bouw woningen ‘Sluiseiland’ in Vianen krijgt definitief groen licht

De Raad van State besloot vandaag dat de bouw van de omstreden woningen op ‘Sluiseiland’ in Vianen mag doorgaan. 

Met het plan van 8 oktober 2018 wil de gemeente 184 appartementen bouwen. Omwonenden waren hier fel op tegen en gingen in beroep bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

Zo tasten de appartementen het uitzicht aan en zorgen zij voor meer schaduw, vinden de omwonenden. Door de woningen neemt het verkeer dusdanig toe dat het te druk en zelfs onveilig wordt, stelden zij. Daarnaast zou er ook geluidsoverlast kunnen ontstaan door het toegenomen verkeer.

De Raad van State heeft de inwoners ongelijk gegeven in hun beroep en besloten dat de bouw mag doorgaan. Eerder al hebben omwonenden bezwaar aangetekend, ook toen hebben zij geen gelijk gekregen. Met deze uitspraak komt er een einde aan meer dan een jaar lang geruzie tussen de gemeente en de bewoners.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Leden van de vrouwelijke studentenvereniging UVSV informeren vandaag aan de Drift in Utrecht zoveel mogelijk studentes over de mogelijkheid stamceldonor te worden. Vandaag start de Week van het Donorregister. Stamceldonatie kan het enige of laatste redmiddel zijn voor patiënten met leukemie of andere vormen van bloedkanker. Omdat de genezingskans voor de patiënt toeneemt als de stamcellen van een jonge donor komen, zijn (Utrechtse) studenten een belangrijke doelgroep.