Volledig scherm
Weginspecteur Wim Grevenstuk van Rijkswaterstaat op archiefbeeld. © AD

Boze automobilist met pech spuugt medewerker Rijkswaterstaat in gezicht

De Utrechtse weginspecteur Wim Grevenstuk stond raar te kijken toen hij pas geleden een man te hulp wilde schieten die met zijn auto was gestrand naast de A2 bij Vinkeveen. Terwijl hij de man zo goed mogelijk probeerde te assisteren, kreeg hij stank voor dank.

In een blog legt de medewerker van Rijkswaterstaat uit dat hij na aankomst bij de kapotte auto met een bloedchagrijnige chauffeur te maken kreeg. De man vond dat hij al veel te lang stond te wachten op hulp en reageerde dat af op Grevenstuk.

Nadat de weginspecteur had uitgelegd dat een berger onderweg was en dat de man even geduld moest hebben, kreeg hij de vraag naar zijn hoofd geslingerd ‘wat dat allemaal zou moeten kosten’.  

Terwijl Grevenstuk rustig uitlegde dat het verplaatsen van de kapotte auto niets zou kosten, ging het van kwaad tot erger met zijn gesprekspartner.

‘Voordat ik er erg in heb, stormt de oude man opeens op me af. Hij begint te schelden en te vloeken en maakt me uit voor van alles en nog wat. Als ‘toetje’ krijg ik een dikke fluim in mijn gezicht’, schrijft Grevenstuk in de blog. 

Vernedering

Toen de berger een kwartiertje later aankwam, was de man afgekoeld en excuseerde hij zich voor zijn gedrag.

‘Ik stap weer in mijn auto en overdenk het voorval. Het gebeurt elke dag en vaak hebben we het niet eens door. Zoals net. Die man heeft zich uiteindelijk wel geëxcuseerd, maar dat maakt de vernedering op het moment niet minder; spugen in iemands gezicht vind ik zo laag!’, schrijft Grevenstuk, die besluit met de boodschap dat we best wat vaker liever voor elkaar kunnen zijn. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. Dit jaar staat het prentenboek van het jaar, Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček, centraal. Fenna Ramos, bekend van NPO Zappelin, leest woensdagochtend om 10.30 uur in de Centrale Bibliotheek in Utrecht voor uit het boek. Ook burgemeester Jan van Zanen, Lot Lohr en Arjan Smit van Sesamstraat komen voorlezen in verschillende Utrechtse bibliotheken. Na het voorlezen is er een feestelijk ontbijt. De Nationale Voorleesdagen zijn tot en met 1 februari.