Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Brand vernielt grasmaaier en werkplaats van kinderboerderij De Heuvel in Culemborg

Bij kinderboerderij De Heuvel in Culemborg is gisteravond brand geweest. De brandweer kon door tijdig ingrijpen erger voorkomen. De werkplaats op de kinderboerderij is zwartgeblakerd en een grasmaaier is vernield.

De brand begon bij de grasmaaier. Die stond in de werkplaats en heeft vermoedelijk door kortsluiting vlam gevat. Zowel de brandweer van Culemborg als die van het vlakbij gelegen Beusichem kwam in actie.

De kinderboerderij, gelegen in het oostelijk stadsdeel tegen het buitengebied, is een oude hoeve en heeft deels een rieten kap. Ook is er hooi-opslag voor de dieren. 

Uit voorzorg was een hoogwerker meegekomen om in te grijpen als het vuur mogelijk zou overslaan, maar zo ver kwam het niet.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Nederland Volksbuurtmuseum in Utrecht heeft vanaf vandaag een nieuwe tentoonstelling, ditmaal over de Zeven Steegjes. Dit is één van de volksbuurten van Utrecht en is beroemd door zijn bewoners en het monumentale karakter. Het gaat om ongeveer 125 woningen verdeeld over zeven autovrije stegen. De kenmerkende huisjes zijn gebouwd in de periode tussen 1842-1867 achter de Oudegracht. Het museum aan de Waterstraat 27 wil laten zien wat er, zeker na een grote renovatie in 1992, allemaal veranderd is in het buurtje. De tentoonstelling is te zien tot en met 16 februari 2020 en omvat, als de bezoeker dat wil, ook een rondleiding door De Zeven Steegjes en een lunch bij de stadsbrasserie ‘De Utrechter’. Meer informatie: volksbuurtmuseum.nl