Volledig scherm
© Politie Stichtse Vecht

Brievenbus opgeblazen, post onbestelbaar: ‘Heb je spijt, meld je dan’

Rouwbrieven, kerstkaarten en uitnodigingen lagen zaterdagavond verspreid over Bloemstede in Maarssen. Rond 21.30 uur werd een brievenbus opgeblazen met zwaar vuurwerk.

Volgens de politie is een deel van de post onbestelbaar. Een geparkeerde auto liep ook schade op door de explosie. De brievenbus stond ter hoogte van huisnummer 630.

Op Facebook heeft de politie Stichtse Vecht een oproep gedaan aan de dader. ,,Ben jij degene die dit gedaan heeft en heb je misschien spijt? Meld je dan bij ons.’’ De brieven die nog in goede staat waren, zijn door agenten in een andere brievenbus van PostNL in de buurt gedaan.

De zwaar beschadigde post zal, mits de adressering nog leesbaar is, alsnog worden afgeleverd door PostNL. „Als we dergelijke post bezorgen, gaat er een begeleidende brief vanuit PostNL mee waarin we uitleggen waarom de post beschadigd is”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wie overweegt een carrière in de techniekbranche te beginnen, kan vandaag een kijkje nemen op de Techniekmarkt in Nieuwegein. De markt wordt georganiseerd door de Tech Campus in Nieuwegein, onderdeel van het ROC Midden-Nederland, en richt zich op potentiële techniekstudenten. Naast de ervaringen die studenten delen, kunnen bezoekers ook een kijkje nemen bij opvallende projecten of bijzondere vakken, zoals het keuzevak Robotica. Geïnteresseerden kunnen tussen 14.00 en 16.00 terecht op de Tech Campus in Nieuwegein.