Volledig scherm
De tent van Broodje Mario aan de Oudegracht is tijdelijk weg vanwege de renovatie van De Planeet. © De Jonge Angeliek

Broodje Mario tijdelijk ‘gehalveerd’, de rood-witte tent is tot begin volgend jaar weg

Het iconische rood-witte tentje van Broodje Mario is tijdelijk weg van de Oudegracht. Vanwege de renovatie bij winkelcentrum de Planeet mag het bekende Utrechtse broodje daar niet staan.

Voordat liefhebbers van de vers gemaakte broodjes zich zorgen gaan maken: de vaste locatie even verderop aan de Oudegracht blijft gewoon open. ,,Ongeveer een maand geleden werd ons gezegd dat we daar veertien maanden niet kunnen staan”, zegt een verkoper. Hij wijst naar de plek aan de overkant van de Oudegracht waar jarenlang de rood-wit tent van Broodje Mario stond. Nu staan er een paar planken tegen de reling van de Oudegracht.

Parmaham

De tijdelijke sluiting is volgens hem geen probleem. ,,We redden ons wel, de rij hier is nu alleen wat langer”, zegt hij wijzend naar de tien mensen die staan te wachten. Een van de wachtenden is de 22-jarige Roman uit Utrecht. ,,Het is wel jammer dat je hier nu wat langer in de rij staat. Maar ik heb het er graag voor over”, zegt hij terwijl een broodje parmaham bestelt. 

Terwijl de verkoper de bestelling doorgeeft, vertelt hij verder: ,,Vanaf begin 2021 is onze andere locatie weer open. Dat is de planning in ieder geval.” Dat klinkt de 34-jarige Jody als muziek in de oren. ,,Ik was even bang dat de andere locatie helemaal weg was. Die is altijd net even wat sneller, op drukke dagen moet je voor een broodje Mario nu toch wat verder de Oudegracht af.”

Volledig scherm
De plek waar normaal gesproken de stand van Broodje Mario staat is nu leeg © AD

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.