Volledig scherm
De attentieborden komen bij alle scholen. © Marlies Wessels

Brunabord bij alle scholen in Culemborg

Er komen opvallende ‘Dick Bruna-borden’ bij alle basisscholen in Culemborg waar de verkeersveiligheid in het geding is. Een motie met die strekking van Culemborg Centraal werd donderdag met een ruime raadsmeerderheid aangenomen.

De borden met daarop karaktertjes uit de nijntje-boeken van Dick Bruna horen bij een pakket verkeersmaatregelen dat gefaseerd wordt ingevoerd. ,,Bij verschillende basisscholen, zoals de Brede School in Oost, Blink in West en de Jozefschool in het centrum, is de weg soms een racebaan”, verklaart Machid el Boustati van de eenpersoonsfractie van Culemborg Centraal, de kleinste partij in de raad. ,,Daar moet snel iets gebeuren. We willen op verschillende manieren de verkeersveiligheid vergroten.” 

Zijn voorstel voor de Bruna-borden dankt hij aan een beursbezoek enkele jaren geleden. ,,Daar zag ik ze voor het eerst. Inmiddels heeft onderzoek aangetoond dat automobilisten rustiger gaan rijden als ze die borden zien.” Naast fysieke maatregelen worden ook verkeerslespakketten aangeboden aan scholen. ,,De kosten per school bedragen 10.000 euro. Maar het gaat om een eenmalige investering waar ze jaren mee vooruit kunnen.’’