Volledig scherm
Astrid Hendriksen (tweede van rechts) betreurt het besluit van het provinciebestuur. © Angeliek de Jonge

Buslijn 4 verdwijnt definitief uit Zuilen ondanks 940 handtekeningen

Een initiatief van actiegroep Buslijn4Zuilen om buslijn 4 te behouden voor Zuilen, heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Donderdagochtend liet het provinciebestuur weten dat het besluit definitief is.

Buslijn4Zuilen bood tevergeefs 940 handtekeningen van omwonenden aan om te protesteren tegen de opheffing, omdat buurtbewoners voortaan een stuk verder moeten lopen. Buslijn 4 gaat nu nog over de Prinses Irenelaan, maar de haltes daar gaan verdwijnen. Vanaf 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in en stopt de bus op de Prins Bernhardlaan.  

Gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) nam de handtekeningen in ontvangst in ontmoetingscentrum De Dame, maar dat resulteerde niet in het gewenste effect. Tot onvrede van Astrid Hendriksen van het actiecomité. ,,Er is een hoop heen en weer gepraat, maar om allerlei ambtelijke redenen was het niet mogelijk om de buslijn te behouden”, zegt Hendriksen, die de gevolgen voor de zwakkere wijkbewoners vreest. 

Taxi’s 

,,Zeker voor mensen die zwak ter been zijn, is het een probleem. Ze zullen nu meer gebruik moeten maken van taxi’s, wat ook nog eens flink duur is. Ze moesten al ver lopen, dat wordt straks verdubbeld.” 

Het provinciebestuur liet bij het ontvangen van de handtekeningen weten de situatie volgend jaar te herzien. ,,Maar dat vinden wij veel te lang duren”, reageert Hendriksen. ,,Voor een groot deel van de wijk is dit echt een probleem.”