Buurt geschokt: kluizenaar Adrie (67) lag mogelijk al weken dood in huis

VIDEOVerbijstering, verdriet en ongeloof bij buurtbewoners aan de Vleutenseweg in Utrecht. Kluizenaar Adrie (67) werd gisteren door de politie dood aangetroffen in zijn woning; hij lag daar mogelijk al weken zo. 

Hij stierf een natuurlijke dood. 

,,Wat zeg je nou? Nee, je meent het niet! Adrie dood?’’ Buurvrouw Anette slaat een hand voor haar mond als zij  hoort dat haar buurman gisteren dood in zijn woning is aangetroffen en daar vermoedelijk al weken en mogelijk zelfs langer levenloos lag. 

Kippenvel

,,Ik krijg er kippenvel van’’, zegt Anette. ,,Hoe kan dit nou? Ik zag gisteren wel politie zijn woning ingaan, maar ik heb geen moment gedacht dat Adrie dood zou zijn. En al zo lang? Pfffff.’’ Ze staart naar de sjofele gordijnen, die schots en scheef voor de ramen hangen waar Adrie woonde.

Adrie werd dood in zijn bovenwoning aangetroffen nadat de benedenburen last hadden gekregen van een lekkage aan het plafond. Omdat de bovenbuurman maar niet reageerde op meerdere pogingen tot contact, belden de bewoners met corporatie Bo-Ex, de verhuurder van de woningen. Die schakelde de politie in om de woning te forceren.

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.