Toen Carla (links) een racistische opmerking naar haar hoofd kreeg geslingerd, bedachten Sena en Carla dat ze over discriminatie in gesprek moesten met andere kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Toen Carla (links) een racistische opmerking naar haar hoofd kreeg geslingerd, bedachten Sena en Carla dat ze over discriminatie in gesprek moesten met andere kinderen. © Angeliek de Jonge

Carla (12) en Sena (13) gaan de strijd aan met racisme en winnen de Nationale Kinderprijs 2020

Met hun project tegen racisme en discriminatie hebben de Overvechtse kinderen Sena (13) en Carla (12) de Nationale Kinderprijs 2020 gewonnen. Dat maakte de jury vandaag bekend in de Utrechtse Stadsschouwburg. De Kinderprijs is voor een project van kinderen dat bijdraagt aan vrijheid en vrede.

  1. Gedeputeerde Arne Schaddelee nu zelf hoofdrolspeler in debacle van sneltram die (nog) niet kan rijden
    PREMIUM

    Gedeputeer­de Arne Schaddelee nu zelf hoofdrol­spe­ler in debacle van sneltram die (nog) niet kan rijden

    Door het geblunder met de vergunningsaanvraag van de sneltram naar Nieuwegein/IJsselstein is gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) hoofdrolspeler geworden van een nieuw tramdebacle bij de provincie Utrecht. Dat deze nachtmerrie juist hém treft is pikant, omdat de politicus in de vorige periode bekendstond als een van de statenleden die zich het felst uitliet over de (bestuurlijke) missers tijdens de aanleg van de Uithoflijn.