Chaos op Utrecht CS: Brandalarm en gesprongen waterleiding

Update/VideoStation Utrecht Centraal is vanmiddag ontruimd nadat een brandalarm is afgegaan. Reizigers moesten het station korte tijd verlaten. 

Oorzaak bleek een defecte grill te zijn in een van de restaurants in de stationshal. Dit zorgde voor rookontwikkeling. Inmiddels is het station weer geopend. Reizigers konden korte tijd niet in- of uitchecken, inmiddels is het treinverkeer weer hervat. 

Na de brandmelding sprong een waterleiding in het station, waardoor er flinke wateroverlast ontstond in een van de onderdoorgangen. Ook stond een deel van de fietsenstalling aan de Jaarbeurszijde blank.

Ondanks het water en de rook rijden de treinen gewoon volgens schema, aldus de NS. 

Volledig scherm
Wateroverlast op station Utrecht CS. © Jordi Steenhuizen
Volledig scherm
Wateroverlast in de voetgangerstunnel onder het CS. © AD
Volledig scherm
Politie en brandweer zijn druk in de weer achter de afzetting. © AD
  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrechter in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen.