Chauffeur Regiotaxi ontslagen na opjagen vrouw met rollator in Zeist

VideoRegiotaxi heeft een chauffeur ontslagen, omdat hij een vrouw die slecht ter been is, respectloos heeft behandeld. De vrouw werd door de taxi opgehaald bij Winkelcentrum Vollenhove in Zeist.

Op beelden is te zien hoe de chauffeur de vrouw met haar rollator opjaagt en weigert haar te helpen op weg naar de taxi.

Ook zegt hij tegen omstanders dat ‘hij nog meer te doen heeft’ en dat ‘andere chauffeurs allang zouden zijn weggegaan’.

Het incident is vastgelegd op video en via Facebook verspreid. Duizenden mensen reageerden verontwaardigd. Uiteindelijk werd de vrouw door een medewerker van een supermarkt naar de taxi gebracht.

Omstanders zagen het tafereel verbijsterd aan en noemden de man ‘gestoord’ en zijn gedrag onmenselijk.

Quote

Onze chauffeurs krijgen in de opleiding juist mee dat klantvrien­de­lijk­heid en service cruciaal is.

Arno Jansen, woordvoerder Willemsen-de Koning

‘Zelf ook erg geschrokken’

Volledig scherm
De taxichauffeur staat te klappen bij zijn taxi om de vrouw, die slecht ter been is, te manen door te lopen. © Facebook

Willemsen-de Koning, de organisatie die gaat over het personeel van Regiotaxi, zegt geschrokken te zijn van het gedrag van hun chauffeur. Hij is naar aanleiding van het filmpje ontslagen en er is contact geweest met de familie van de vrouw.

Zij krijgt passend vervoer aangeboden. ,,Deze chauffeur zal nooit meer voor ons werken’’, zegt woordvoerder Arno Jansen van Willemsen-de Koning. 

Hoe het kan dat deze chauffeur zo uit de bocht vloog, is nog niet duidelijk. ,,We hebben vanmiddag een gesprek met hem. We zijn er zelf ook erg van geschrokken en willen benadrukken dat dit een incident was. Onze chauffeurs krijgen in de opleiding juist mee dat klantvriendelijkheid en service cruciaal is, maar bij deze chauffeur is dat kennelijk niet geland.’’