Steeds meer familieleden huren een hoogwerker in om hun (groot)ouders te kunnen zien. Zo ook Petra Verkerk uit Houten.
Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer familieleden huren een hoogwerker in om hun (groot)ouders te kunnen zien. Zo ook Petra Verkerk uit Houten. © Petra Verkerk

Creatief in coronatijd: Petra uit Houten huurt hoogwerker om moeder (93) te bezoeken, en zij is niet de enige

Wie niet bij zijn (groot)ouders op bezoek kan door de coronamaatregelen in verzorgingstehuizen, moet creatief zijn. Steeds vaker worden daarom hoogwerkers gehuurd, zodat familieleden elkaar toch even in de ogen kunnen kijken. Petra Verkerk (59) uit Houten stond afgelopen weekend nog op 4 meter hoogte met haar moeder te kletsen.

Bij hoogwerkersbedrijf Riwal krijgen ze zo’n drie tot vier aanvragen per dag. Momenteel loopt er ook één in Maarssen bij woonzorgcomplex de Meerenhoef. ,,We krijgen sinds vorige week behoorlijk veel aanvragen. We proberen daaraan te voldoen, maar we kunnen helaas niet alles honoreren. Ik heb zo’n vermoeden dat het zolang de maatregelen van kracht zijn nog wel even doorloopt”, vertelt Nicole van Dortmont van het bedrijf.

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.