Volledig scherm
Het stadhuis van Culemborg © Martin Smaling

Culemborgse Courant overleeft overname en blijft verschijnen

De Culemborgse Courant verdwijnt, maar ook weer niet. Vandaag werd bekend dat uitgever van huis-aan-huis- en nieuwsbladen BDU de 159 jaar oude krant uit de Lekstad samen met nog vier regionale titels verkoopt aan DPG Media, ook uitgever van het AD Utrechts Nieuwsblad. Van die vijf titels blijft alleen de Culemborgse Courant gehandhaafd, zij het met een nieuwe DPG Media-jas.

Volledig scherm
De Culemborgse Courant © AD

De Culemborgers, die al volop reageren op sociale media, kunnen gerust zijn. De titels Veenendaalse Krant, Nieuwsblad Geldermalsen, Stad Tiel en Stad Buren, allemaal nog van BDU, zijn vanaf 1 januari geschiedenis. Deze kranten gaan op in de huis-aan-huisbladen die DPG Media in die plaatsen uitgeeft. Alleen voor de Culemborgse Courant wordt een uitzondering gemaakt. 

,,Het is een sterke titel met veel historie’’, erkent Frank Kuypers, clustermanager redactie van DPG Media voor Gelderland, Overijssel en een deel van Utrecht. ,,We hebben de ambitie om de lezers redactioneel te brengen wat ze al gewend zijn en dat waar nodig te versterken.’’ DPG geeft in Culemborg de Zakengids uit. Deze naam maakt plaats voor Culemborgse Courant.

De Culemborgsche Courant, toen nog met ch, werd in 1860 gelanceerd.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.