Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Henk van Valkenburg met een paar van zijn vogels en de laatste clubbladen. © William Hoogteyling

Culemborgse kanarieclub trekt de stekker eruit: ‘We hebben geen keus’

De Eerste Culemborgse Kanarie en Exotenvereniging is meteen de laatste. Vandaag trekt het ECKEV-bestuur na 72 jaar de stekker eruit, tenzij zich op de valreep nog kandidaten aandienen die de boedel willen overnemen. Maar dat is een illusie. Overal worden collega-verenigingen opgedoekt. 

Voorzitter Henk van Valkenburg is er nuchter onder. ,,Ik ben nu tien jaar voorzitter en heb een jaar geleden al te kennen gegeven te willen stoppen.’’

En dat geldt ook voor de eerste en tweede secretaris en de penningmeester. ,,Er zijn geen vervangers, de vergrijzing slaat toe. We hebben geen keus.”

Bij de eerste opheffingsvergadering, vorige week woensdag, was niet de vereiste tweederde van het ledenbestand aanwezig om het voorstel te bekrachtigen. Dus volgt vandaag een tweede vergadering en daar maakt het niet uit hoeveel van de 43 leden komen opdraven.

Als twee derde van de dan aanwezigen hun fiat geven, is het per 31 december gedaan met de club.

Quote

Als wij het over jonge leden hebben, dan hebben we het over mensen van boven de 30.

  1. Bewoners Vlierboomstraat dienden jarenlang klachten in over verwarde buurvrouw: ‘Als ze terugkomt, pak ik m'n koffer’
    PREMIUM

    Bewoners Vlierboom­straat dienden jarenlang klachten in over verwarde buurvrouw: ‘Als ze terugkomt, pak ik m'n koffer’

    Gemeente, politie en woningcorporatie Mitros zijn volop in overleg over wat er moet gebeuren met de overlastgevende bewoonster van de Utrechtse Vlierboomstraat. Tegelijkertijd staan haar buren vol spanning op de stoep voor hun huizen: keert hun buurvrouw, die afgelopen week dreigde haar woning op te blazen, vandaag ‘gewoon’ terug? Nee, blijkt aan het eind van de middag. De vrouw zit nog minstens 14 dagen vast.