Shirin woonde boven, haar man en haar gehandicapte zoon beneden, toen ze dacht dat ze corona had. Na anderhalve week is duidelijk dat ze een 'gewone’ longontsteking heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Shirin woonde boven, haar man en haar gehandicapte zoon beneden, toen ze dacht dat ze corona had. Na anderhalve week is duidelijk dat ze een 'gewone’ longontsteking heeft. © Marnix Schmidt

Dag en nacht staat dit stel voor hun gehandicapte zoon Kian (7) klaar, maar dat brengt ze wel in een isolement

De meervoudig gehandicapte Kian (7) uit De Meern kan niet naar school en vanwege zijn kwetsbare gezondheid is alle hulp van zorgverleners stopgezet. Zijn ouders Shirin (33) en Frank (32) zorgen nu zelf fulltime voor Kian, die veel hulp nodig heeft. „Weinig mensen weten hoe anders het leven is als je een kindje hebt dat veel zorg nodig heeft, en dat alles in deze tijd op scherp staat.”

Een bos donker haar, een vrolijke bril en een guitige lach. Maar ook: hij hoort en ziet slecht, kan niet lopen en praten en is van heel veel zorg afhankelijk. Kian heeft het zeldzame ATR-X syndroom. En dat maakt deze tijd van coronacrisis voor zijn ouders heel spannend en zwaar. Op normale dagen komt iedere ochtend de taxi voor, om Kian (7) op te halen voor zijn schooldag. Na school staat een zorgverlener klaar om hem te helpen. Maar dat lukt nu even niet meer.