Een merel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een merel. © Comm

Dankzij deze tips hoeven we dit weekend niet massaal het bos meer in

De natuur mogen we eigenlijk niet meer in, maar wat kunnen we dit weekend dan nog wél doen? Geen nood, ook op je eigen balkon, in de tuin of in de wijk is genoeg te zien. 5 tips om van de natuur te genieten zonder dat je het bos in trekt.

Henk Meeuwsen hangt microfoons in bomen om geluidsopname te maken van 'de wind door populieren'.
Volledig scherm
Henk Meeuwsen hangt microfoons in bomen om geluidsopname te maken van 'de wind door populieren'. © Herman Stover

Voor ‘geluidenvanger’ Henk Meeuwsen zijn het momenteel gouden tijden. De eigenaar van de website natuurgeluiden.nl legt allerlei geluiden uit de natuur op cd vast. ,,Zodat mensen er vanuit hun luie stoel naar kunnen luisteren.” Een uitkomst, nu in deze tijden van corona massale bezoekjes aan bos, hei of strand niet meer wenselijk zijn. Maar, Meeuwsen heeft nog een veel betere tip dan thuis op de bank te zitten: ,,Ga je eigen balkon op, je tuin in of loop een rondje door de wijk. Je staat versteld hoeveel natuur er rondom je eigen woning is.” 

  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”