Volledig scherm
PREMIUM
Het leegstaande Huize Nijevelt in De Meern krijgt nieuwe bewoners. © Marnix Schmidt

De Meern maakt zich zorgen over komst woonproject Leger des Heils in leegstaand zorgcentrum

De komst van een woonproject van het Leger des Heils naar het voormalige verzorgingshuis Nijevelt in De Meern zorgt voor beroering. Buurtbewoners bekijken met argusogen wat de hulpverlenende organisatie van plan is. 

Quote

Het gaat om bewoners die zelfstan­dig kunnen wonen en klaar zijn voor een terugkeer in de maatschap­pij

Woordvoerder Leger des Heils

Zij vrezen dat taferelen ontstaan vergelijkbaar met die bij het Leidsche Maan-project van ‘het leger’, enkele kilometers verderop bij station Terwijde (Leidsche Rijn). Daar zorgen bewoners die verslaafd zijn of psychiatrische problemen hebben, regelmatig voor overlast. De scepsis van omwonenden is onterecht, zegt het Leger des Heils. ,,Het gaat om een andere doelgroep: bewoners die zelfstandig kunnen wonen en klaar zijn voor een terugkeer in de maatschappij’’, zegt woordvoerder Jeltsje Wiersma. ,,Zij worden ambulant gesteund als zij daar behoefte aan hebben.’’ 

Voor hen komen vijftien sociale één- en tweekamerappartementen beschikbaar. De bewoners gaan het gebouw delen met reguliere huurders van woningbouwvereniging GroenWest. Ook voor deze doelgroep zijn vijftien wooneenheden beschikbaar. 

  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.