Volledig scherm
PREMIUM
Sari van Veenendaal na de overwinning in de halve finale op Zweden. © BSR Agency

De vroeger zo bescheiden Sari van Veenendaal is nu dé leider van Oranje op dit WK

oranjeleeuwinnenVandaag staat ze onder de lat tijdens de WK-finale tegen de Verenigde Staten en mag ze als aanvoerder (hopelijk) de wereldbeker omhoog houden: Sari van Veenendaal (29). Maar wat bijna niemand weet: de keepster van de Leeuwinnen komt gewoon uit Nieuwegein!

„Een topvoetbalster? Hier in Nieuwegein? Dan zit je verkeerd, meisje, voor Shanice van der Sanden moet je in IJsselstein zijn.” Een antwoord dat meer dan eens komt tijdens de zoektocht naar de roots van Sari van Veenendaal (29), de keepster van de Leeuwinnen. Maar deze topkeepster komt toch echt uit ónze regio. „Ze is bescheiden, een perfectionist. Maar zonder haar waren de Leeuwinnen niet waar ze nu zijn.”

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Nederland Volksbuurtmuseum in Utrecht heeft vanaf vandaag een nieuwe tentoonstelling, ditmaal over de Zeven Steegjes. Dit is één van de volksbuurten van Utrecht en is beroemd door zijn bewoners en het monumentale karakter. Het gaat om ongeveer 125 woningen verdeeld over zeven autovrije stegen. De kenmerkende huisjes zijn gebouwd in de periode tussen 1842-1867 achter de Oudegracht. Het museum aan de Waterstraat 27 wil laten zien wat er, zeker na een grote renovatie in 1992, allemaal veranderd is in het buurtje. De tentoonstelling is te zien tot en met 16 februari 2020 en omvat, als de bezoeker dat wil, ook een rondleiding door De Zeven Steegjes en een lunch bij de stadsbrasserie ‘De Utrechter’. Meer informatie: volksbuurtmuseum.nl